MEMO JASPIS rózsaszín lány supinált gyerekszandál 22-31

Státusz: ✗ Nincs raktáron
Model: JASPIS R
16 990 Ft-tól

Termékjellemzők

Memo diagnosztikai talp

Egy-két hét rendszeres viselet elegendő ahhoz, hogy a diagnosztikai talp vékony peremének a kopása megmutassa, gyermeke aktuális járásképe optimális, vagy korrekciót igényel. A megfelelően kiválasztott talpbetét  segítségével a járáskép rendeződik, a diagnosztikai talp 1-es zónájába (külső sarokél) helyeződik át a kopás. Amennyiben a betét használat mellett sem kezdődik meg az 1-es zóna kopása, gyermekével forduljon ortopéd szakorvoshoz vagy gyógytornászhoz! 

1-es zóna: A járáskép megfelelő. A MEMO gyermekcipők használata elősegíti a láb további egészséges fejlődését. A boka mozgástartományának megőrzése érdekében alacsony szárú modellek viselése javasolt (pl.: Jáspis, Zafír, Verona).

2-es zóna: Sarokcsont fokozott befelé dőlése, ami a szürke színű szupinációs talpbetét használatát és a MEMO gyermekcipő rendszeres viseletét teszi szükségessé. A boka mozgástartományának megőrzése érdekében alacsony szárú modellek viselése javasolt (pl.: Jáspis, Zafír, Verona).

3-as zóna: Belboka fokozott befelé dőlése, 3-4-es zóna: A teljes belső talpél fokozott terhelése. A MEMO narancssárga színű valgus korrekciós talpbetét hatékonyan támasztja alá a bedőlő bokát. A magasszárú MEMO modellek (pl: Kenguru, Viki) rendkívül erős, és a belső oldalon hosszan előrevezetett kérge pedig oldalról nyújt megfelelő támaszt. Tartós eredmény elérése érdekében rendszeres játékos lábtorna javasolt!

6-os zóna: Boka fokozott kifelé dőlése, 5-6-os zóna: A külső talpél fokozott terhelése.  A MEMO bézs színű pronációs talpbetét rendszeres használatát teszi szükségessé. Kérjük, mindenképpen kérje ki szakorvos, vagy gyógytornász véleményét!

 

 

MEMO TALPMÉRET MÉRÉSI MÓDSZER: 

1. A gyermek mindkét lábával álljon rá egy papírlapra.

2. Rajzoljuk körbe a gyermek talpait a papíron.

3. Mérjük meg a körvonalak hosszúságát.Vegyük figyelembe, hogy a lábujjaknak szüksége van hajlításnál egy kb. 1cm-es szabad mozgástérre ahhoz, hogy ne nyomja a cipő a gyermek lábát. Ezt a maximum 1 centiméternyi mozgásteret számítsuk hozzá a körvonal hosszához!

4. Válasszuk ki a megfelelő cipőméretet a körvonal hossza + a lábujjak szabad mozgtástere (a plusz 1cm), valamint a lenti táblázat alapján. 

Példa: Ha a gyermek talp körvonalának a hossza 12,5cm, akkor a 20-as méret, ami 13,3cm hosszú, lesz számára a megfelelő.

MEMO TIPP VÁSÁRLÁSHOZ: a papírlapot kivágva, vagy egy megfelelő hosszúságúra levágott szívószálat a boltba is magunkkal vihetjük, ha a gyerkőc épp nincs velünk a cipővásárlás alkalmával. Ne feledkezzünk meg sem a kivágott körvonalnál, sem pedig a szívószálnál a lábujjak szabad mozgásteréről!


MEMO_HU/meretvalasztas2014.JPG
MEMO gyermekcipők egyedi tulajdonságai (22-38-as mérettartományban)

Diagnosztikai talp: Egy hét rendszeres viselet elegendő ahhoz, hogy a talpon található vékony perem kopásának helye alapján megállapítható legyen, hogy a gyermek aktuális járásképe optimális-e vagy talpbetéttel/lábtornával történő korrekciót igényel. 

Rugalmas, belső boltozatemelés nélküli talp: A passzív alátámasztás nélküli rugalmas talp elősegíti a láb megfelelő gördítését, a hosszanti- és keresztboltozatok kialakulásához szükséges izmok aktiválását.

Erős, a belső oldalon hosszan előrevezetett sarokkéreg: A rendkívül erős sarokkéreg a helyes anatómiai pozícióba állítja a sarokcsontot. A belső oldalon hosszan előrevezetett erős kéreg tartós és intenzív igénybevétel során is hatékonyan támasztja meg a belbokát. 

Thomas sarok, 3mm beépített szupináció: A belső oldalon előrevezetett sarok alulról támasztja a befelé dőlő bokát, illetve 3mm talpsík döntést (szupináció) eredményez a külső talpon.

Betéthordozó cipő: A MEMO gyermekcipő kialakítása ideális, amennyiben a gyermek járásképe talpbetéttel történő korrekciót igényel (pl. 5mm-es szupinációs talpbetét, bokasüllyedés korrekciós talpbetét, egyedi méretvétel alapján készült talpbetét).
Ingyenes
A szállítás 25.000 Ft felett bankkártyás és előreutalásos fizetés eseténGondtalan vásárlás
Vásárolj nyugodtan, 14 nap cseregarancia100%-ban megbízható bolt
Már 8 éve árulunk gyerekcipőket!
Utoljára megtekintett termékek

Hasonló termékek

Értékeld a terméket!