MEMO KOALA lila-ezüst lány supinált gyerekszandál 22-29

Státusz: ✗ Nincs raktáron
Model: KOALA
23 990 Ft-tól

Termékjellemzők

MAGASSZÁRÚ KIKÉPZÉS

A MEMO AGNES, MICHAEL, KOALA, KENGURU, LADYBIRD modellje magasszárú, szupinált, három tépőzáras, színbőr szandál, mely kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmas. A magasszárú kiképzés a megfelelő pozícióban tartja a bokacsontot, így enyhe bokasüllyedés (lúdtalp) esetén, akár korrekciós talpbetét nélkül is képes a gyermek járásképét az optimális, 1-es zónában tartani. A három tépőzár segítségével a lábbeli könnyen a lábfej formájához igazítható. Kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmas. 

Memo diagnosztikai talp

Egy-két hét rendszeres viselet elegendő ahhoz, hogy a diagnosztikai talp vékony peremének a kopása megmutassa, gyermeke aktuális járásképe optimális, vagy korrekciót igényel. A megfelelően kiválasztott talpbetét  segítségével a járáskép rendeződik, a diagnosztikai talp 1-es zónájába (külső sarokél) helyeződik át a kopás. Amennyiben a betét használat mellett sem kezdődik meg az 1-es zóna kopása, gyermekével forduljon ortopéd szakorvoshoz vagy gyógytornászhoz! 

1-es zóna: A járáskép megfelelő. A MEMO gyermekcipők használata elősegíti a láb további egészséges fejlődését. A boka mozgástartományának megőrzése érdekében alacsony szárú modellek viselése javasolt (pl.: Jáspis, Zafír, Verona).

2-es zóna: Sarokcsont fokozott befelé dőlése, ami a szürke színű szupinációs talpbetét használatát és a MEMO gyermekcipő rendszeres viseletét teszi szükségessé. A boka mozgástartományának megőrzése érdekében alacsony szárú modellek viselése javasolt (pl.: Jáspis, Zafír, Verona).

3-as zóna: Belboka fokozott befelé dőlése, 3-4-es zóna: A teljes belső talpél fokozott terhelése. A MEMO narancssárga színű valgus korrekciós talpbetét hatékonyan támasztja alá a bedőlő bokát. A magasszárú MEMO modellek (pl: Kenguru, Viki) rendkívül erős, és a belső oldalon hosszan előrevezetett kérge pedig oldalról nyújt megfelelő támaszt. Tartós eredmény elérése érdekében rendszeres játékos lábtorna javasolt!

6-os zóna: Boka fokozott kifelé dőlése, 5-6-os zóna: A külső talpél fokozott terhelése.  A MEMO bézs színű pronációs talpbetét rendszeres használatát teszi szükségessé. Kérjük, mindenképpen kérje ki szakorvos, vagy gyógytornász véleményét!

 

 
MEMO gyermekcipők egyedi tulajdonságai (22-38-as mérettartományban)

Diagnosztikai talp: Egy hét rendszeres viselet elegendő ahhoz, hogy a talpon található vékony perem kopásának helye alapján megállapítható legyen, hogy a gyermek aktuális járásképe optimális-e vagy talpbetéttel/lábtornával történő korrekciót igényel. 

Rugalmas, belső boltozatemelés nélküli talp: A passzív alátámasztás nélküli rugalmas talp elősegíti a láb megfelelő gördítését, a hosszanti- és keresztboltozatok kialakulásához szükséges izmok aktiválását.

Erős, a belső oldalon hosszan előrevezetett sarokkéreg: A rendkívül erős sarokkéreg a helyes anatómiai pozícióba állítja a sarokcsontot. A belső oldalon hosszan előrevezetett erős kéreg tartós és intenzív igénybevétel során is hatékonyan támasztja meg a belbokát. 

Thomas sarok, 3mm beépített szupináció: A belső oldalon előrevezetett sarok alulról támasztja a befelé dőlő bokát, illetve 3mm talpsík döntést (szupináció) eredményez a külső talpon.

Betéthordozó cipő: A MEMO gyermekcipő kialakítása ideális, amennyiben a gyermek járásképe talpbetéttel történő korrekciót igényel (pl. 5mm-es szupinációs talpbetét, bokasüllyedés korrekciós talpbetét, egyedi méretvétel alapján készült talpbetét).

MEMO gyermekcipők

A cipő képes kell legyen a sarok- és bokacsont megfelelő pozícióban tartására, így nélkülözhetetlen az erős, hosszan előrevezetett sarokkéreg és lehetőség szerint a magas szár. A cipőtalp rugalmassága, a szellőző anyag és a belső talp párnázatlansága még mindig ugyanolyan fontos, mint a korábbi korokban.
Szupinált lábbeli

Kifelé döntött sarkú cipő. A lábbeli belső talpának kifelé döntése annak érdekében, hogy a gyermek sarkának és lábszárcsontjának tengelye optimális helyzetbe kerüljön, így megakadályozva az X láb kialakulását és a gyermek járás közbeni lábfájását, ezzel megelőzhető a hosszanti lábboltozat süllyedése, a gerincferdülés, a térdszalagok feszülése és sérülése. A technológiai fejlesztése észrevétlenné teszi a szupinált cipőt a "normál" cipőtől, mivel az 5mm szupinálást a talp belsejében helyezzük el.
Ingyenes
A szállítás 25.000 Ft felett bankkártyás és előreutalásos fizetés eseténGondtalan vásárlás
Vásárolj nyugodtan, 14 nap cseregarancia100%-ban megbízható bolt
Már 8 éve árulunk gyerekcipőket!
Utoljára megtekintett termékek

Hasonló termékek

Értékeld a terméket!