Barion Pixel

Hívj minket 1 kattintással: (20) 317 2375
Miért a Supykids?

Mitől egészségesek a Supykids gyerekcipők?

A Supykids gyerekcipők, babacipők és szandálok, kialakításuknál fogva olyan prevenciós, egészségmegőrző, supinált lábbelik, amelyek használatával elkerülhetjük a lúdtalpat, a bokasüllyedést, a gerincferdülést vagy a sok felnőtt esetében, a gyermekkorban kialakult, de még a mai napig látványos tartáshibát.

Miben mások ezek a supinált cipők egy általános gyerekcipőtől?

A lényeg a talp kialakításában rejlik. Supináló talppal van ellátva (mértéke 0,5 cm), mely kissé kifelé dönti a gyermek bokáját, ezáltal biztosítja a láb helyes tartását és fejlődését. Ebben segít még a megfelelően magas és hosszan előrevezetett kéregrész is. Az összes lábbeli – kívül-belül - valódi bőrből készül, így biztosítják az egész napos kényelmes viseletet és a láb szellőzését is. A talpa egy könnyített szerkezetű gumitalp, mely kopásálló és hajlékony, kialakításánál fogva folyamatosan tornáztatja a lábizmokat.

Mikortól ajánlott supinált gyerekcipőt adni a gyerkőcre?

Az első lépésektől kezdve. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a járni tanuló babák, jobban biztonságban érzik magukat, hiszen tartva van a bokájuk, ez pedig nagy segítség az első bizonytalan lépések megtételekor.

Lúdtalpas gyerekeknek is ajánlott ez a supinált gyerekcipő?

Igen, kimondottan. ….. A supinált cipő viselése javasolt a bokasüllyedéses gyermekeknek is. 

De hiszen nincs benne harántemelés…

Ez így igaz. A harántemelés egy passzív korrekció. Addig a pillanatig, amíg a gyermek hordja a harántemelővel ellátott lábbelit, addig megfelelő a talpboltozat. Mihelyt leveszi, visszaáll a deformitás. Mivel a harántemelő esetében meg vannak támasztva azok a talp izmok amiket épp tornáztatni, fejleszteni kellene, így ellustulnak. A Supykids gyerekcipő egy aktív korrekciót hoz létre, ami azt jelenti, hogy járás közben folyamatos működésre készteti az izmokat, ezáltal fejlődik, javul a talpboltozat.

Milyen méretben és fazonban kapható ez a speciális konstrukcióval kialakított gyerekcipő?

18-32 es méretig, téli bundás bakancsaink 35 –ös méretig. Nyitott szandálok, átmeneti cipőink egész évben kaphatóak, így télvíz idején sem jelent gondot váltócipőt beszerezni oviba – bölcsibe vagy akár otthonra. Télen magasszárú bundás bakancs és csizma is kapható, átmeneti időszakra pedig a zárt orrú szandálcipőkből lehet válogatni.

Hol lehet megvásárolni ezeket a szupinált lábbeliket?

Kecskeméten, a belvároshoz közel, Petőfi Sándor utca 4. szám alatti üzletünkben személyesen, illetve webáruházunkban megrendelhetőek.